Juhana Malme

Ajatuksia

Tyttöjen talo Espooseen!

Ajatuksia – 8. lokakuuta 2012

Tyttöjen kengät

Monissa suurissa kaupungeissa ja jo pienemmissäkin toimii vain tytöille ja nuorille naisille tarkoitettuja taloja. Näiden talojen tarkoituksena on vahvistaa nuorten tyttöjen ja naisten positiivista minä-kuvaa ja auttaa aikuiseksi kasvamisessa.  Yhteiskuntamme kuva- ja kilpailukeskeinen maailma asettaa erityisesti tytöille kohtuuttomia ulkonäkö ja menestymispaineita. Tyttöjen talo tarjoaa turvallisen levähdyspaikan jossa saa olla omana itsenä turvallisten aikuisten ohjaajien tuella. 


Valtuusto on jo vuonna 2010 seurannan yhteydessä vahvistanut tavoitteen toteuttaa Tyttöjen talon Espooseen vuonna 2013. Seuraavalla valtuustokaudella on varmistettava, että tyttöjen talo avataan ja sen toiminta vakiinnutetaan.

Joukkoliikenteen kalustosta

Ajatuksia – 25. syyskuuta 2012

barnvagn.jpg

Jokainen on varmasti joskus käynyt Tukholmassa, mutta harva ehkä lastenvaunujen kanssa. Jokainen on myös varmasti joskus nähnyt lastenvaunujen, pyörätuolin tai rollaattorin jäävän kyydistä kun bussin keskitila on täynnä. Tukholmassa tämä on harvinaisempaa. Bussissa oleva tila pyörällisten apuvälineiden tarvitsijoille on kaksinkertainen HSL:n vastaavaan. Jos me vaatisimme pääkaupunkiseudulla liikennöitseviltä autoilta isompaa ja paremmin turvavarusteltua tilaa HSL:n linjoilla joukkoliikenteen palvelutaso paranisi ja se partantaisi erityisesti lapsiperheiden, vammaisten sekä ikäihmisten liikkumista. Taloudelliset hyödyt näkyisivät sekä edellä mainittujen ryhmien omissa kukkaroissa, että varmasti myös kaupunkien maksaman kuljetuspalvelutuen määrässä. Lisäksi myös palvelulinjoja voitaisiin paremmin kohdistaa niille aluille, jossa ei muuten ole riittävää joukkoliikennettä.

 

ai niin…

Tukholman metro eli Tunnelbana ei ole esteetön ja siellä on maksettava myös lastenvaunujen käyttäjän. Mutta mitä hyötyä on sitten esteettömästä metrosta meille, jos sinne kuljettavat bussit eivät ole vastaavasti joustavia. Jätetään mielummin metroon tietty esteellisyys ainakin osalla asemista ja hoidetaan samoja välejä joustavilla busseilla. Eikö tämäkin säästäisi aika paljon asemakustannuksissa (ylläpito ja rakentaminen), huonontamatta oleellisesti kenenkään palvelutasoa, ehkä jopa parantaen sitä, koska bussilla pääse lähes poikkeuksetta lähemmäs kotia tai palveluita.

Juhana Malme on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Kirjaudu